► Polévka z červené čočky s fazolemi a tymiánem
Přísady:
• 140 g červené čočky
• 20 g bílých fazolí
• 1 cibule
• 2 lžičky kmínu
• 2 lžíce másla
• 300 g nastrouhané mrkve
• špetka drceného chilli
• špetka muškátového oříšku
• 1 l zeleninového vývaru
• 120 ml smetany ke šlehání
• sůl
• snítka tymiánu

Příprava: Čočku i fazole propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Ráno slijeme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji na másle. Jakmile zesklovatí, přidáme čočku a promícháme. Fazole uvaříme zvlášť. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme chilli, kmín a muškátový oříšek. Mrkev oloupeme, nastrouháme na jemno a přidáme do polévky. Necháme probublávat, dokud nejsou čočka a mrkev zcela měkké. Po odstavení polévku rozmixujeme. Přidáme do ní smetanu ke šlehání a promícháme. Přisypeme fazole a dozdobíme snítkou tymiánu.
Zobrazit články z kategorie : Veganské a vegetariánské recepty | Všechny recepty