Dýňová polévka se sušenými rajčaty
Přísady:
• 1–2 cibule
• 1 středně velká dýně hokkaidó
• hrst sušených rajčat
• 2 lžíce kvalitního řepkového oleje
• sůl
• pepř
• oregano

Příprava: Cibuli si nakrájíme na větší kostky. Dýni vydlabeme, omyjeme a pokrájíme na menší kostky. Pokud máme sušená rajčata v oleji, necháme okapat. Na rozpáleném oleji ve vyšším hrnci orestujeme osolenou cibuli. Přidáme sušená rajčata, lehounce opepříme a podlijeme trochou vody. Krátce podusíme a přidáme dýni. Promícháme a zalijeme vroucí vodou dva centimetry nad směs. Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka. Poté odstavíme, rozmixujeme a dle potřeby přidáme vodu a sůl. Nakonec přidáme sušené oregano. Na talíři zdobíme semínky nebo lístky čerstvých bylin, například bazalkou.

Zobrazit články z kategorie : Veganské a vegetariánské recepty | Všechny recepty